We might bend but we don’t break

Ulkomailla asuva ystäväni joutui viime viikolla sairaalaan. Me tiedämme osan siitä, mikä häntä vaivaa, mutta emme kaikkea. Tilanne voi olla todella paha tai sitten selviämme pienin vahingoin. Joka tapauksessa viime viikko on mennyt sumussa.

Odottavan aika on pitkä, mutta ihminen, joka odottaa diagnoosia, odottaa vielä pidemmältä tuntuvan ajan. Se, minkä tämä asia on jo muuttanut, on että kun läheinen sairastuu, kaikki muu tuntuu turhalta ja mitättömältä. Millään muulla ei ole väliä kuin sillä, että hän paranee. Se saa myös miettimään, miten haurasta tämä kaikki on. Elämä on haurasta ja silti me olemme vahvoja. Silti ystäväni on vahva. Hän on vahvempi kuin minä.

Viime viikon olen rukoillut, itkenyt, anellut. Olen lähettänyt hyvää energiaa, olen pitänyt kädestä sekä ajatuksissani että fyysisesti. Olen silittänyt päätä ja uskonut, että kaikki tulee kuntoon. Mutta minäkin odotan, eikä odottaminen ole koskaan tuntunut tältä.

Kun kysyin terapeutiltani, miten tästä selvitään, hän sanoi että kaikesta huolimatta meidän tulee elää. Koska kun me kaikesta huolimatta pyrimme elämään, eivät pelko ja ahdistus saa niin suurta sijaa sydämissämme. Siksi me yritämme syödä, kun on nälkä ja juoda, kun janottaa. Me nukumme, kun olemme väsyneitä. Kun Pariisissa tapahtui terroritekoja, eivät pariisilaiset jääneet kotiinsa vaan he jatkoivat elämistä. Sillä me emme voi antaa pahalle valtaa. Tai kun Suomessa oli talvisota, ihmiset pyrkivät selviytymään tavallisesta arjesta sodan keskellä. Me selviydymme ja pystymme olemaan sairastuneen tukena paremmin, kun meillä on jotakin, mistä pidämme kaiken tämän keskellä kiinni.

Myös tästä syystä pyrin päivittämään blogia.

Muistakaa kertoa ihmisille, että rakastatte heitä.

Hanna

 

4 thoughts on “We might bend but we don’t break

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s