Sairaalaelämää

No niin… Syöpähän se sitten oli.  Ystävälläni, sielunsiskollani, rikoskumppanillani on syöpä. Perkeleen perkele. Vakava, pitkälle ehtinyt ja erittäin aggressiivinen syöpä, jota vastaan onneksi taistellaan. En ole jaksanut/pystynyt/halunnut/voinut kirjoittaa asiasta, koska kurkkua on kuristanut ja mieli ja kroppa ovat haranneet vastaan.

Shokkiuutinen lamaannutti, enkä ole voinut kirjoittaa pitkään aikaan yhtään mitään. Mielessä on pyörinyt ehkä tuhat aihetta, joista kirjoittaa, mutta koneelle istuminen on tuntunut liian vaikealta. Olen ollut sairaalassa niin paljon kuin olen voinut olla, samalla olen tehnyt töitä ja olen yrittänyt treenata. Kaupassa ei jaksaisi käydä, mutta onneksi on ihana mies auttamassa.

Ihminen selviytyy, on vain otettava askel askelen perään. Vanhassa sanonnassa mummokin meni lumessa eteenpäin, ei hän sinne hankeen jäänyt makoilemaan. Ystäväni on kuin tämä mummo, hän on aivan hiton sitkeä, hän on vahva ja rohkea vaikka meitä vastassa on joskus ylivoimaiselta tuntuva vihollinen. Mutta ei se ole, ei se ole ylivoimainen. Koska jos se olisi, me emme enää pelleilisi, emme nauraisi emmekä vitsailisi. Emme lähettäisi hauskoja kuvia ja memejä toisillemme. Emme uskoisi tulevaan emmekä elämään. Mielessä on ollut Harry Potter -sarjasta tuttu sitaatti: ”Jopa kaikkein synkimpinä aikoina voi löytää onnea, kun muistaa kääntyä valoa kohti.”

Olen viettänyt paljon aikaa viimeisen kuukauden aikana Helsingin Meilahden Syöpätautien klinikalla. Olen aina vihannut sairaaloita, sitä desifiointiaineen hajua, koneiden piipitystä ja läsnäolevaa epävarmuutta. Kai se on ollut sairastumisen ja kuoleman pelkoa. Mutta nyt kun kuljen Syöpätautien klinikalla en näe surua, en näe luovuttaneita ihmisiä, en näe pelkoa. Se saa minutkin rohkeaksi. Kaikki nämä ihmiset, jokainen heistä, taistelee vakavaa sairautta vastaan. Jos he eivät pelkää, miksi minä pelkäisin?

Toiveikasta viikkoa!

Hanna

 

2 thoughts on “Sairaalaelämää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s