Kiitos

Olen mökillä ja kirjoitan vain tällaisen lyhyen tekstin, koska meikäläisen kärsivällisyys ei riitä pidempään näpyttelyyn puhelimella. 

Nuorempana ahdistuin täällä vallitsevasta hiljaisuudesta. Nykyään hiljaisuus on nimenomaan se asia, jota täältä kaipaan.

Mistä olet tänään, tällä hetkellä, kiitollinen? Jos hetken miettii, voi löytää useitakin kiitollisuuden aiheita. Minä olen kiitollinen siitä, että ilma näyttää selkiytyvän, alkuvaikeuksien jälkeen vanhempieni mökin saunan kiukaassa humisee tuli (sytytin itse ilman apua jee!), pääsen kohta saunomaan ja saan syödä iltapalaksi ihanaa, käsintehtyä, gluteenitonta hapanleipää. Olen kiitollinen kiltistä miehestä. Olen kiitollinen siitä, että olen koko päivän jaksanut puuhata, että kehoni on jälleen mahdollistanut tämänkin päivän. Olen kiitollinen siitä, että luet tätä tekstiä. 

Ihanat orvokit ja kiireinen kimalainen

Kiitolliset ihmiset voivat paremmin kuin kiittämättömät. Kiitollisuus ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pitäisi olla raivo- tai tekopositiivinen. Olen huomannut, että se positiivisuus tulee ihan luonnostaan kunhan vain on kiitollinen. Silloin voi sadepäivän manaamisen sijaan olla kiitollinen siitä, että varasi reissuun mukaan paljon lukemista tai että puhelimesta löytyy Netflix. Kaikessa on kysymys vain perspektiivistä. Voi kiukutella siitä, mitä ei ole tai olla iloinen siitä, mitä on. Olen itsekin syyllistynyt – ja syyllistyn edelleen – turhaan valittamiseen ja negatiivisiin asioihin keskittymiseen. Onneksi joskus sitä muistaa kuitenkin kiittää.

Siispä haastan sinut, joka tätä luet, miettimään viisi asiaa, joista olet kiitollinen. Ehkä niitä löytyy jopa enemmän, kun oikein alkaa pohtia. 

Oi aurinko!

Aurinkoista viikkoa!

Hanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s